PÁNSKY Kabát ALEBO BUNDA - ČO SI VYBRAŤ NA JARU?

visibility1932 Views comment0 comments person Posted By: omnimoda list In: Sub Category 1

Kabát alebo sako pre módneho a praktického muža? Ktorý z týchto vrchných odevov bude na jar lepší? Hneď povedzme, že na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď a úprimne povedané, stojí za to mať vo svojom šatníku oboje. Prečo? O tom si povieme o chvíľu.

Kabát alebo bunda - čo je praktickejšie?

Jar v našom podnebí môže byť veľmi chladná, ale aj rozmarná - niektoré dni sú dosť teplé, existujú však aj také, v ktorých ortuťový stĺpec teplomera prudko klesá a zastaví sa takmer na nule. 

Zateplená bunda nás nepochybne dobre ochráni pred chladom. To však neznamená, že kvalitný jarný kabát je v tomto ohľade oveľa horší - v prechodnom období nie sú také veľké mrazy. Všetko závisí od toho, z akého materiálu je vrchné oblečenie.

Kabát alebo sako - podľa príležitosti!

Hlavným dôvodom, prečo stojí za to mať v skrini obidva druhy vrchného oblečenia, je rozmanitosť príležitostí, kedy ich nosíme. Náš vzhľad nič nepokazí ako sako trčiace spod bundy - ak sa chcete uchádzať o muža v triede, nikdy si také niečo nemôžete dovoliť.

Samozrejme, existujú modely veľmi dlhých búnd, pod ktoré sa dá bunda úplne skryť, ale je to kabát, ktorý dodáva eleganciu, vážnosť a prestíž. Za oficiálnejších okolností, keď vám chladná jarná aura nedovolí pohybovať sa po kurte iba v saku, bez elegantného kabáta, to jednoducho neurobíte.

Bunda funguje dobre aj za menej oficiálnych okolností. Aj keď sa nosí cez bundu - ale nie cez oblek, za predpokladu, že je dostatočne dlhá. Na druhej strane moderná móda nevyžaduje nosenie kabátu iba s bundami a oblekmi. Pri správnom výbere bude vyzerať skvele v kombinácii s džínsami a rolákom.

Kabát alebo bunda - aký strih by ste si mali zvoliť?

Bez ohľadu na to, aký typ vrchného odevu si vyberiete, mali by ste ho dobre zladiť s postavou, zvoliť správny strih. V moderných štylizáciách sa uprednostňujú celkom obtiahnuté outfity, to však neznamená, že by oblečenie malo pôsobiť príliš priliehavo. V prípade jarných kabátov a búnd musíme brať do úvahy aj skutočnosť, že vo veľmi chladných dňoch by bolo užitočné dať si pod seba niečo teplé. Mierne voľnejšie modely sa odporúčajú aj mužom s telesnou hmotnosťou.

Pokiaľ ide o farbu, elegantné oblečenie by malo byť predovšetkým jednotné, prípadne s malými vložkami. Na jar tiež stojí za výber mierne živšie odtiene, ktoré vám dodajú energiu.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published
Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December