PÁNSKY Kabát ALEBO BUNDA - ČO SI VYBRAŤ NA JARU?

visibility1830 Pohľady comment0 comments person Pridané: omnimoda list W: Sub Category 1

Kabát alebo sako pre módneho a praktického muža? Ktorý z týchto vrchných odevov bude na jar lepší? Hneď povedzme, že na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď a úprimne povedané, stojí za to mať vo svojom šatníku oboje. Prečo? O tom si povieme o chvíľu.

Kabát alebo bunda - čo je praktickejšie?

Jar v našom podnebí môže byť veľmi chladná, ale aj rozmarná - niektoré dni sú dosť teplé, existujú však aj také, v ktorých ortuťový stĺpec teplomera prudko klesá a zastaví sa takmer na nule. 

Zateplená bunda nás nepochybne dobre ochráni pred chladom. To však neznamená, že kvalitný jarný kabát je v tomto ohľade oveľa horší - v prechodnom období nie sú také veľké mrazy. Všetko závisí od toho, z akého materiálu je vrchné oblečenie.

Kabát alebo sako - podľa príležitosti!

Hlavným dôvodom, prečo stojí za to mať v skrini obidva druhy vrchného oblečenia, je rozmanitosť príležitostí, kedy ich nosíme. Náš vzhľad nič nepokazí ako sako trčiace spod bundy - ak sa chcete uchádzať o muža v triede, nikdy si také niečo nemôžete dovoliť.

Samozrejme, existujú modely veľmi dlhých búnd, pod ktoré sa dá bunda úplne skryť, ale je to kabát, ktorý dodáva eleganciu, vážnosť a prestíž. Za oficiálnejších okolností, keď vám chladná jarná aura nedovolí pohybovať sa po kurte iba v saku, bez elegantného kabáta, to jednoducho neurobíte.

Bunda funguje dobre aj za menej oficiálnych okolností. Aj keď sa nosí cez bundu - ale nie cez oblek, za predpokladu, že je dostatočne dlhá. Na druhej strane moderná móda nevyžaduje nosenie kabátu iba s bundami a oblekmi. Pri správnom výbere bude vyzerať skvele v kombinácii s džínsami a rolákom.

Kabát alebo bunda - aký strih by ste si mali zvoliť?

Bez ohľadu na to, aký typ vrchného odevu si vyberiete, mali by ste ho dobre zladiť s postavou, zvoliť správny strih. V moderných štylizáciách sa uprednostňujú celkom obtiahnuté outfity, to však neznamená, že by oblečenie malo pôsobiť príliš priliehavo. V prípade jarných kabátov a búnd musíme brať do úvahy aj skutočnosť, že vo veľmi chladných dňoch by bolo užitočné dať si pod seba niečo teplé. Mierne voľnejšie modely sa odporúčajú aj mužom s telesnou hmotnosťou.

Pokiaľ ide o farbu, elegantné oblečenie by malo byť predovšetkým jednotné, prípadne s malými vložkami. Na jar tiež stojí za výber mierne živšie odtiene, ktoré vám dodajú energiu.

Zanechať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred zverejnením schválené
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Januára Februára Marca Apríla Máj Júna Júla Augusta September Októbra Novembra December